Ziarul electronic al arădenilor

Adevăratul creator al Bitcoin şi-a dezvăluit identitatea

Craig WrightOmul de afaceri australian Craig Wright a recunoscut public că el este creatorul Bitcoin, punând astfel capăt unei lungi speculaţii despre cine a stat la baza acestui sistem de plată digital.

Craig Wright a furnizat dovezi tehnice că el este creatorul Bitcoin folosind monede care i-ar fi aparţinut presupusului creator Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Membrii marcanţi ai comunităţii Bitcoin şi ai echipei sale de dezvoltare au confirmat de asemenea spusele lui Wright.

La întâlnirea cu BBC, Craig Wright a semnat mesaje folosindu-se de chei criptografice create în primele zile ale dezvoltării sistemului digital de plată. Aceste chei sunt legate de blocuri de Bitcoins cunoscute ca fiind create de către Satoshi Nakamoto.

“Acestea sunt blocuri folosite pentru a trimite 10 Bitcoins către Hal Finney în ianuarie 2009, fiind prima tranzacţie Bitcoin”, a declarat Wright în timpul demonstraţiei sale.

Hal Finney este unul dintre inginerii care au ajutat la transformarea ideilor australianului în protocol Bitcoin. “Am fost principalul dezvoltator al acestui sistem, dar oamenii m-au ajutat”, a spus el, scrie BBC.

Jon Matonis, economist şi unul dintre fondatorii fundaţiei Bitcoin, s-a declarat convins de afirmaţiile omului de afaceri australian, despre care spune că este cu siguranţă cel care se pretinde a fi.

“În timpul sesiunilor doveditoare de la Londra am avut ocazia de a examina datele relavante pe baza a trei linii distincte, criptografice, sociale şi tehnice. Sunt convins că Craig Wright satisface toate aceste categorii”, a spus Matonis.

Pentru a procesa tranzacţii cu Bitcoin, numită adesea şi monedă digitală, este nevoie de o procedură numită “exploatare”, care implică rezolvarea unei probleme dificile de matematică, cu o soluţie de 64 de cifre. Pentru fiecare problemă rezolvată, un bloc de Bitcoins este procesat. Aceştia pot fi salvaţi într-un “fişier portofel”şi pot fi folosiţi o singură dată, doar de către cel care îi deţine.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.