Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Acuzații: Primăria a cheltuit 30.000 euro pentru felicitări și pungi

lupasConsilierul local Marin Lupaș acuză Primăria Arad că a cheltuit aproximativ 30.000 de euro pentru echiziționarea de felicitări și pungi cadou și a spus că acești bani puteau primi alte destinații.

Lupaș susține că ultimul raport al Curţii de Conturi la Primăria Arad a arătat „mai multe nereguli în folosirea banilor publici“.

„Printre acestea, Curtea de Conturi a identificat folosirea nu doar ilegală, ci şi scandaloasă a banilor publici pentru achiziţionarea de felicitări şi pungi cadou. Este vorba despre peste 133.548 de lei, echivalentul a aproximativ 30.000 de euro“, a spus Marin Lupaș, consilieri local PSD.

Consilierul local consider că această sumă de bani este „o cheltuială exagerată, foarte mare în raport cu posibilităţile Aradului şi mai ales cu puterea de cumpărare a contribuabilului arădean“.

„Cred că Primăria Arad putea să limiteze drastic această cheltuială şi să găsească oricând alte destinaţii pentru aceste sume de bani. Este interesant de aflat câte felicitări pot fi achiziţionate cu 30.000 de euro, cum mă întreb şi ce au mai conţinut pungile cadou?! Având în vedere faptul că aceste cheltuieli exagerate au intervenit în anul electoral 2014, ne putem întreba dacă nu cumva aceste materiale promoţionale au fost folosite în scop electoral, pe banii arădenilor?!“, a mai declarat Lupaș.

De asemenea, consilierul social-democrat a mai afirmat că „Curtea de Conturi a arătat că aceste sume de bani au fost folosite fără a respecta normele legale şi considerăm că se impun explicaţii din partea Primăriei Arad”.

UPDATE

În replică la afirmațiile consilierului PSD Marin Lupaș, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a declarat:

„Constat că dl. consilier PSD Lupaș este îngrijorat de cheltuielile de reprezentare a municipiului și chiar consideră inutil ca Aradul să se prezinte de manieră onorabilă în relațiile externe și în fața oficialilor care ne vizitează.

Chiar acum, de Zilele Aradului avem invitate delegațiile orașelor înfrățite. Pentru ocazii din acestea există reguli și uzanțe de protocol cu care se pare că dl. consilier PSD nu este deprins.

Decât să se îngrijoreze de lucruri pe care nu le înțelege mai bine s-ar ocupa de ceva care i-ar fi mai la îndemână și ar fi mai de folos Aradului, de exemplu să ne spună când vin banii de la guvernul dumnealui pentru strada Constituției sau pentru pasajele de pe șoseaua de centură“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.