Ziarul electronic al arădenilor

Acuzații. Lucrările la drumul Pâncota – Seleuş nu sunt executate conform standardelor legale

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDI) Timişoara, Cristian Ispravnic, susține că ar exista nereguli pe şantierul de lucrări la DJ 709 Pâncota – Seleuş, unde lucrările nu ar fi executate conform standardelor legale.

Cristian Ispravnic, care este și consilier județean, a spus că deoarece nu a putut să îi determine pe cei din conducerea Consiliului Județean Arad să dispună verificarea calităţii lucrărilor la DJ 709, în cele din urmă s-a apelat la un laborator din Bucureşti pentru a efectua analize de laborator.

„Am fost pe teren, am luat probe şi, pentru ca să nu existe dubii, am dus aceste probe la un laborator neutru, din Bucureşti, un laborator de gradul I, condus de prof. dr. ing. Polidor Bratu, membru al Academiei Tehnice, contravaloarea analizelor fiind suportată de mine, din bani proprii, în calitate de consilier judeţean“, a declarat Cristian Ispravnic.

Ispravnic a afirmat că rezultatele analizelor arată că piatra folosită nu este potrivită pentru drumuri judeţene, ci doar pentru cele forestiere şi parcări, rezistenţa la sfărâmare fiind de 47, în condiţiile în care standardele stabilesc maximum 25.

„Aceasta înseamnă că, folosindu-se acest tip de piatră, la acest grad de rezistenţă la sfărâmare, nu se va putea obţine niciodată la gradul de compactare necesar pentru a putea fi turnate deasupra straturile de asfalt. Stratul de piatră de la un drum este ca fundaţia unei case: dacă fundaţia nu e bună, degeaba punem un strat bun deasupra“, a explicat Cristian Ispravnic.

În replică, Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, spune că afirmaţiile lui Ispravnic sunt „foarte grave“.

„Am contactat imediat firma care a contractat lucrarea respectivă şi care îşi va prezenta punctul de vedere cât mai repede posibil şi colegii din Consiliul Judeţean, pentru verificările care se impun, conform legislaţiei şi contractului semnat“, a declarat Bîlcea.

Vicepreședintele CJ Arad mai spune că „intenţiile politice ale domnului Ispravnic sunt evidente“.

„Regret că pesedistul Ispravnic este obişnuit cu licitaţiile trucate, cu câştigători aleşi dinainte de reprezentanţii instituţiilor publice. Cred că treaba noastră este să avem o strategie de investiţii, să aducem fonduri către investiţii, să derulăm procedurile necesare pentru realizarea unor lucrări publice. Mai departe, există contracte, instituţii şi proceduri pentru calitatea lucrărilor, aspect pe care nu îl neglijăm, desigur.

Aş fi dorit ca domnul Ispravnic înainte să devină un cetăţean hiperactiv, să îşi facă treaba pentru care este plătit: de exemplu, să verifice de ce nu au început lucrările la pasajul din Micalaca, cele care anunţase în primăvară că vor începe, dar ne-a prins toamna fără să se facă nimic concret. Atât timp cât dânsul este direct responsabil pentru lucrări care bat pasul pe loc, ca pasajele de pe centura Aradului şi atât timp cât este reprezentantul unui Guvern care a tăiat banii de investiţii ai Aradului, consider că se face de râs explorând şantiere cu care nu are nicio legătură”, a mai declarat Sergiu Bîlcea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.