Ziarul electronic al arădenilor

Activități educativ-preventive cu elevii de la Liceul Teoretic Sebiș și cu cei de la Școala Gimnazială „Gabriel Brola“ Buteni

Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității și ai Biroului Siguranța Școlară au desfășurat împreună cu cadrele didactice de la Liceul Teoretic Sebiș și de la Școala Gimnazială „Gabriel Brola“ din comuna Buteni, activități  de informare a elevilor de gimnaziu și liceu asupra pericolelor pe care le pot întâlni în această perioadă.

Împreună cu cadrele didactice, polițiștii au prezentat elevilor proiecții video despre efectele pe termen  mediu și lung al consumului de alcool, tutun, substanțe interzise asupra unui tânăr adolescent.

Este cunoscut faptul că adolescenții pot fi în căutare de „senzații tari”, iar substanțele interzise pot fi o curiozitate pentru ei. Din discuțiile purtate  cu elevii a rezultat faptul că unii dintre elevi dețin informații despre efectele pe termen scurt al substanțelor care pot duce la dependență.

Scopul polițiștilor a fost acela de a-i face pe tineri să conștientizeze efectele devastatoare asupra sănătății  ale consumului de alcool, tutun, substanțe interzise pe termen mediu (luni de zile) sau lung. În acest scop au fost prezentate elevilor și  imagini cu persoane dependente de substanțe interzise.

S-a subliniat faptul că majoritatea elevilor cercetați de polițiști în anii anteriori pentru fapte de violență,  consum de substanțe interzise, sau furturi  au înregistrat anterior comiterii faptelor penale numeroase  absențe la școală.

Concluziile de final s-au axat pe rolul familiei, al școlii și al prietenilor în viața lor, despre cât de important este să ai ca elev  activități extrașcolare care să-ți descoprere calitățățile (dansul, muzica, teatrul, alte abilități practice) sau să practici  un sport.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.