Ziarul electronic al arădenilor

Activități diverse în „Săptămâna Europeană a Mobilităţii“

Direcţia de Sănătate Publică a județului Arad, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Arad și Școala Gimnazială „Regina Maria” Arad celebrează în perioada 16 – 22 septembrie 2017 campania cu titlul: „Săptămâna Europeană a Mobilităţii“, având sloganul „Mobilitate în comun, curată şi inteligentă”.

Acţiunile de Informare – Educare – Comunicare pentru campania „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” se vor desfășura astfel:

– în data de 20 septembrie începând cu ora 10.00 în curtea Școlii Gimnaziale „Regina Maria” Arad, unde vor avea loc concursuri de biciclete, trotinete, role, skate-urile cu copii din clasele primare și clasele gimnaziale.

– în data de 22 septembrie la ora 10.00 la sediul administrației Parcului Natural „Lunca Mureșului”.

Scopul campaniei: promovarea formelor alternative de transport ecologic și întărirea faptului că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale.

Obiectivele campaniei: pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie care să  fie atinse până în anul 2020. Acestea includ:

reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră;

creşterea cu 20% a eficienţei energetice;

cotă de 20% din consumul total de energie să se constituie  energii regenerabile;

conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.

Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să înţeleagă de ce rolul mişcării şi al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Campania este finanțată de către Ministerul Sănătății prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția de Sănătate Publică Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.