Ziarul electronic al arădenilor

Activități dedicate Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, la Arad

Luni, 2 aprilie 2018, este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, iar cu această ocazie Centrul de  Asistenţă și Consiliere pentru Persoanele cu TSA din cadrul DGASPC Arad îşi deschide porţile pentru toţi cei interesaţi să îi cunoască activitatea în cadrul evenimentului „Ziua Porţilor Deschise” derulat începând de dimineață până la ora 16.00, la sediul de pe strada Baba-Novac, nr. 15D.

Tot luni, de la ora 12.00, copiii care frecventează Centrul TSA, alături de voluntari și părinții lor, vor participa la un atelier de creaţie, ocazie cu care vor realiza împreună desene, picturi pe tricouri și obiecte decorative.

Marți, 3 aprilie 2018, de la ora 10.00, la sediul principal al DGASPC Arad, de pe strada 1 Decembrie 1918, nr 14, specialiștii Centrului TSA se vor întâlni cu părinții copiilor cu autism, ocazie cu care se vor aborda subiecte de interes și cu impact direct în viața celor afectați de această tulburare.

55 de copii diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist se află în prezent în evidenţa Centrului de  Asistenţă și Consiliere pentru Persoanele cu TSA, centrul asigurând beneficiarilor servicii de specialitate oferite de 4 psihologi si 1 logoped.

Centrul de consiliere şi asistenţă a persoanelor cu TSA a fost înfiinţat în cadrul proiectului „Şi ei trebuie să aibă o şansă – Program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist”. Proiectul a beneficiat de finanţare europeană şi a fost implementat de către Fundaţia Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Ministerul Muncii, DGASPC Arad şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGASPC Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.