Ziarul electronic al arădenilor

Activități de prevenire a violenței în mediul școlar, la Liceul „Gheorghe Lazăr“ din Pecica

Activitățile de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Compartimentul  de Analiză si Prevenirea Criminalității împreună cu polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară, au continuat în ziua de 6 octombrie, cu  activități de informare a elevilor din clasa a VIII a, de la Liceul „Gheorghe Lazăr“, din orașul  Pecica.

Polițiștii au prezentat elevilor urmările ce pot surveni în cazul unor abateri disciplinare, în cazul implicări în scandaluri, loviri sau alte violențe sau alte fapte prevăzute de legea penală.

Elevii au aflat din  materiale informative aspecte privind răspunderea penală cum ar fi faptul că, în anumite condiții, chiar de la vârsta de 14 ani, faptele de natură penală (loviri, furturi, distrugeri, etc) sunt înscrise în cazierul judiciar.

De asemenea, elevii au fost informați despre situațiile în care a avea cazier judiciar înseamnă respingerea dosarului la admiterea în unități de învățământ sau la angajare, în anumite domenii.

Accentul a fost pus pe necesitatea eliminării din comportament a oricăror forme de violență (bullying, cyberbullying).

Precizăm faptul că, agresivitatea de tip bullying nu coincide doar cu acte de violență verbală sau fizică, ci este un proces care poate fi de durată și care duce la excluderea victimei dintr-un grup, dorința de a nu mai frecventa școala, scăderea dorinței de socializare sau, mai grav, diverse afecțiuni psihice sau fizice, totodată căutându-se soluții la problemele cu care tinerii se pot confrunta, acesta fiind una din modalitățile de prevenire a victimizării.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.