Ziarul electronic al arădenilor

Acțiuni pentru îndepărtarea oamenilor străzii de pe domeniul public

17 acțiuni vizând îndepărtarea oamenilor străzii de pe domeniul public și salubrizarea perimetrelor afectate au fost efectuate  de Direcția Generală Poliția Locală Arad, de la începutul anului.

Recent, serviciile de ordine publică au procedat la îndepărtarea persoanele fără adăpost de pe străzile Frații Neumann, Miron Costin, Nucet, Crasna, Condurașilor colț cu Andrei Șaguna, Onisifor Ghibu, Traian Moșoiu, Dâmboviței, Hațeg, faleza Mureșului, pasajul Gării CFR, Bulevardul Revoluției, zona Boul Roșu (în proximitatea magazinului Profi), Bulevardul Nicolae Titulescu, zona 300 cartier Micălaca, Sala Polivalentă și complexul rezidențial Adora.

Serviciile de ordine publică ale poliției locale acționează sistematic pentru dezafectarea acestor amenajări improvizate, iar operatorul local de salubrizare stradală procedează la igienizarea locațiilor afectate în intervale de timp ce variază, în funcție de sarcinile atribuite echipelor sale, între câteva ore și maxim două zile.

În situațiile în care este necesară curățirea fostelor spații de ,,campare” ale oamenilor străzii deținute de persoane fizice sau juridice private, proprietarii vor fi notificați de reprezentanții poliției locale din cadrul Biroului Protecția Mediului referitor la finalizarea operațiunilor de îndepărtare a persoanelor fără adăpost și obligativitatea de a  proceda la salubrizarea zonelor afectate.

Având în vedere numărul semnificativ al locațiilor aparținând municipalității unde se impune intervenția operatorului de salubritate după dislocarea persoanelor fără adăpost, acesta din urmă nu dispune de resursele materiale necesare intervenției la terenurile private, nefiind nici acoperit de contracul cu Primăria Muncipiului Arad în acest sens.

Ca atare, în cazul neconformării la recomandarea de a-și igieniza perimetrele în termenele prevăzute, proprietarii privați riscă sancțiuni contravenționale din partea DGPL Arad.

Operațiunile de dislocare a persoanelor fără adăpost de pe domeniul public al municipiului vor fi întreprinse în mod sistematic de către polițiștii locali cu atribuții de ordine publică, cunoscut fiind obiceiul oamenilor străzii de a se reloca în punctele din care au fost îndepărtați.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.