Ziarul electronic al arădenilor

Acțiuni pentru depistarea persoanelor fără adăpost și a cerșetorilor din Arad

Echipajele cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad continuă acțiunea de identificare a punctelor vulnerabile din oraș, atât pe domeniul public, cât și în  imobile (clădiri dezafectate ori terenuri neîntreținute) unde și-au găsit refugiul persoane fără adăpost, ocupând abuziv spațiile respective și producând disconfort concetățenilor prin modul lor de viață.

De asemenea, sunt preluate sistematic și conduse pentru identificare persoanele care apelează la mila publicului. Spre deosebire de anii anteriori, când raziile durau doar câteva ore, în prezent, acțiunile săptămânale ale poliției locale din Arad se desfășoară nonstop, ziua și noaptea, pe durata a minim 96 de ore.

Această abordare are menirea de a contribui la descurajarea acelor indivizi, în special cei sosiți din afara orașului, care continuau să cerșească după finalizarea raziilor din oraș.

În ultimele 24 de ore s-a intervenit în zona centrală și în cartierele Micălaca și Aurel Vlaicu unde au fost identificate și ulterior conduse la punctul de lucru special destinat acestui scop, pe Calea Radnei, un număr de 23 de persoane.

În acest context, DGPL face apel la cetățeni să semnaleze de îndată la numărul de telefon al dispeceratului (tel. 0257/939, apel gratuit) atât prezența cerșetorilor în oraș, cât și situațiile în care aceștia pătrund ilegal, în timpul nopții, în incinte aparținând de condominii ori când își organizează locuri în care înnoptează în spațiu deschis, pe terenuri publice ori private.

Poliția locală va interveni, cu sprijinul operatorilor de salubritate, în vederea desființării elementelor de logistică ilicită a „cazării” ce contribuie la perpetuarea fenomenului cerșetoriei.

În realizarea acestor activități, DGPL colaborează cu Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Poliția Municipiului Arad. Echipaje ale acestor structuri iau parte la interviurile desfășurate la sediul poliției locale ori primesc în propriile locații persoane conduse de polițiștii locali.

De asemenea, DGPL transmite entităților susmenționate elementele rezultate din interviuri ce pot indica cazuri de natură socială, medicală ori penală.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.