Ziarul electronic al arădenilor

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară. S-au dat amenzi în valoarea de peste 24.000 lei

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie, timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului vor desfășura, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și cluburi în aer liber.

După primele activități desfășurate în acest sens, până în sâmbătă dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 76 de societăți comerciale, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 24.000 de lei.

Un operator economic a fost sancționat contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, 39 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor la circulația rutieră și 10 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.