Ziarul electronic al arădenilor

Acțiuni ale polițiștilor finalizate cu dosare penale și amenzi

raziiTrei dosare penale, cu prejudicii în valoare de peste 27.000 lei, aproximativ 20 de amenzi, în valoare de peste 12.000, este bilanțul unor acțiuni desfășurate, într-o singură zi, de polițiștii din Arad.

Conform IPJ Arad, la acțiunile derulate în cursul zilei de marți au participat poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţiştii rutieri şi de ordine publică, în baza Planului de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine publică, premergătoare şi în perioada Sărbătorilor Pascale.

„Scopul principal al acţiunilor este combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului ilicit cu mărfuri alimentare (carne, produse din carne congelată, ouă, lapte şi altele), legume-fructe, băuturi alcoolice şi ţigări precum şi obiecte ornamentale pentru Sărbătorile Pascale, provenite din import sau din achiziţii intracomunitare şi protejarea bugetului consolidat al statului“, se menționează într-o informare a IPF Arad.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au efectuat 49 de controale, fiind verificate 27 de persoane juridice şi 34 de persoane fizice.

„Au fost înregistrate 3 dosare de cercetare penală, prejudiciul cauzat în cadrul acestora fiind de 27.032 de lei. De asemenea, în urma acţiunilor au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 12.300 de lei, şi au fost reţinute în vederea confiscării alimente în valoare de 240 de lei“, se precizează în informarea IPJ Arad.

Potrivit sursei citate, acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.