Ziarul electronic al arădenilor

Acțiune inițiată de Principele Radu. Cărți pentru copiii din Pecica

Principele Radu a fost prezent, joi, la Pecica, unde au fost donate cărți unor copii din acest oraș, iar la acest eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acțiunea s-a desfășurat la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu“, iar copii cu vârste între 7 și 14 ani au primit cărți în cadrul unei acțiuni inițiată de Principele Radu, în parteneriat cu compania Azomureș și cu Editura Curtea Veche.

„Donația este organizată de Curtea Veche Publishing, care a inițiat în anul 2012 un program național de răspândire a cărții pentru copii în comunitățile locale românești. De cinci ani încoace, Familia Regală a României a încurajat proiectul și a participat la lansările celor 23 de volume care există astăzi în colecția Cărțile Copilăriei“, se arată într-un comunicat de presă remis de Casa Regală a României.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, fost primar al acestui oraș, care a a afirmat în cadrul discursului că „este o onoare și pentru Pecica, și pentru județul Arad, că Familia Regală are această deschidere față de noi“.

Este un gest cu atât mai important, cu cât vârsta scăzută a beneficiarilor, elevi din ciclul primar și gimnazial, ne dă speranțe că aceste cărți vor fi apreciate și citite, păstrate și date mai departe. (…) Aici, la Pecica, purtăm un respect deosebit față de Majestatea Sa, avem și un arbore secular plantat în ziua în care Regele Mihai a văzut lumina zilei. De aceea gestul pe care îl faceți este atât de important pentru noi și ne emoționează. (…) Am încrederea că dintre copiii care sunt astăzi în sală, se vor găsi, și nu puțini, care vor fi inspirați de acest moment și cu sprijinul dvs și al celor care le aduc, iată, cartea și cuvântul de bună calitate, vor repune la locul cuvenit tabla de valori de care România de astăzi și a generațiilor următoare are atât de mare nevoie “, a spus Iustin Cionca.

Președintele CJ Arad a avut un mesaj și pentru cadrele didactice. „Vă rog să vă asigurați că aceste cărți nu vor rămâne bibelouri pe un raft, că nu vor fi păstrate în fundul dulapului, ci că vor circula, vor fi citite și repovestite“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.