Ziarul electronic al arădenilor

Acțiune de susținere a familiei Bodnariu, organizată la Arad

marius-si-ruth-bodnariuO manifestare de susținere a reîntregirii familiei Bodnariu, căreia serviciile sociale norvegiene i-ar fi luat abuziv cei cinci copii şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei, va fi organizată la Arad.

Acțiunea de susținere, organizată de comunitatea bisericilor baptiste din Arad, se va desfășura sâmbătă, 16 ianuarie, în Piața „Avram Iancu“, între orele 11.00 și 13.00.

Conform organizatorilor, va avea loc și un marș pe Bulevardul Revoluției, pe traseul Piața „Avram Iancu“ – Primărie și retur.

„Ne întâlnim cu ajutorul Domnului în Piața „Avram Iancu“, la ora 11.00“, este mesajul transmis de pastorul Viorel Iuga.

La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc, în mai multe orașe din țară, dar și în străinătate, acțiuni de susținere a familiei formate din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală, şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi cu toţii în Norvegia.

Copiii, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Copiii au fost plasaţi în trei familii-surogat şi a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.