Ziarul electronic al arădenilor

Acord de parteneriat între județele Arad și Tulcea, în turism, economie locală și administrație

Consilierii județeni au aprobat încheierea unui Acord de Parteneriat între județul Arad și județul Tulcea pentru identificarea de oportunități turistice și de dezvoltare a afacerilor în județul Arad și în județul Tulcea.

„Este un protocol important de colaborare, care se desfășoară pe mai multe planuri:  administrație, turism, economie locală. Aș dori să profit de ocazie, să îi mulțumesc consilierului județean Ioan Ulici și vicepreședintelui Răzvan Cadar pentru contribuția la realizarea acestui protocol”, a precizat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Județul Arad, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, derulează o serie de programe și proiecte privind promovarea potențialului turistic.

„Județul Tulcea este una dintre locațiile care prezintă interes pentru Arad, din prisma faptului că, la rândul său, această unitate teritorial administrativă este posesoarea unui patrimoniu natural bogat și interesant în același timp.  Având în vedere hotărârea adoptată de consilierii județeni, în perioada următoare, fiecare dintre părți va desemna un responsabil pentru derularea eficientă a parteneriatului.

Responsabilii se vor întâlni săptămânal, prin intermediul platformei ZOOM, pentru ședințe de lucru și planificarea activității. La începutul fiecărui an calendaristic, până cel târziu în data de 1 februarie, părțile vor conveni asupra unui calendar comun de activități”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului județean Arad.

Prin structurile de specialitate din subordine, Consiliul Județean Arad și Consiliul Județean Tulcea convin să desfășoare în comun următoarele activități:

a) elaborarea de proiecte turistice interesante și accesibile locuitorilor celor două județe;

b) participarea la promovarea pachetelor turistice în cele două județe și în zonele adiacente reprezentând aproximativ 2 milioane de locuitori;

c) identificarea de noi parteneri interesați să se alăture proiectului de promovare și punere în valoare a celor două județe;

d) identificarea de posibili investitori interesați de schimburi economice;

e) dezvoltarea de pachete turistice pentru turismul ecologic, festivalier, gastronomic, istoric, cultural;

f) organizarea de activități specifice (târguri de turism, mese rotunde, evenimente de informare, conferințe de presă) pentru mediatizarea oportunităților care derivă din prezentul Acord de Parteneriat;

g) schimburi de experiență, în vederea mapării oportunităților și a diseminării experiențelor specifice dobândite în activitatea profesională;

h) alte activități care pot duce la dezvoltarea celor două județe.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.