Ziarul electronic al arădenilor

Acord de colaborare culturală între Arad și Pecs

arad pecsAutoritățile din Arad și Pecs (Ungaria) au semnat acordul de colaborare culturală între cele două orașe.

Acordul de colaborare a fost semnat vineri, 20 februarie, la Pecs (Ungaria). Programul cultural pentru anul 2015 între cele două orașe înfrățite a fost parafat de Pava Zsolt, primar al orașului Pecs, și Bognar Levente, viceprimar al municipiului Arad.

Viceprimarul Aradului a discutat și cu cei doi viceprimari din Pecs, recent aleși, despre continuarea programului de colaborare. Între cele două orașe există deja legături tradiționale, de colaborare pe plan cultural, între instituții, centre culturale, muzee, biblioteci, teatre de marionete etc.

„Programul conține multe elemente concrete despre colaborare, spre exemplu în domeniul învățământului, vor exista colaborări între școli, dar și schimburi de experiență în ceea ce privește candidatura Aradului la titlul de capitală culturală europeană, fiind cunoscut faptul că Pecsul a deținut acest titlu. S-a discutat despre o expoziție de ceramică Zsolnay la Arad, existând în program și schimburi de opere ale unor artiști plastici. De altfel, acest proiect a demarat deja, dupa semnarea acordului, la Pecs a avut loc vernisajul operelor a 15 artiști plastici din Arad“, a declarat Levente Bognar, viceprimar al Aradului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.