Ziarul electronic al arădenilor

Achiziționarea unui aparat RMN pentru Spitalul Județean, respinsă în Parlament

Un amendament privind achiziționarea unui aparat RMN pentru Spitalul Clinic Județean Arad a fost respins de parlamentari, care au aprobat bugetul Ministerului Sănătății.

Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru 2017 a fost aprobat, luni, de plenul Parlamentului, cu 178 de voturi „pentru“ şi 70 „împotrivă“, în forma adoptată de Guvern. Bugetul Ministerului Sănătăţii este în sumă de 7.871.466.000 lei.

Printre cele 88 de amendamente respinse s-au aflat construirea unor spitale de urgenţă în Timişoara, a unui spital de pediatrie în Ploieşti, achiziţionarea unui aparat RMN la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Arad sau dotarea cu salvări a staţiunii Eforie Nord.

„Aseară am susținut încă o dată amendamentele la Legea Bugetului ce priveau alocarea de fonduri de la Ministerul Sănătății pentru Spitalul Județean Arad. Era vorba de un aparat RMN, de aparatură pentru Maternitate, de banii necesari infrastructurii hoteliere. Nimic nu a trecut de furcile caudine ale PSD. Decizia asupra tuturor investițiilor de la bugetul central rămâne la pixul ministrului. Sper doar să nu fie folosiți pentru gonflarea imaginii colegilor de partid prin intervenții «salvatoare» aprobate oportun. De altfel, nici un amendament nu a trecut. Astfel, decizia rămâne concentrată, iar suspiciunile mele de politizare (a câta oară) a cheltuirii banului public sper să nu se adeverească“, a scris deputatul Adrian Wiener, fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pe pagina lui de Facebook.

Anul trecut, conducerea Consiliului Județean Arad a anunțat că prin modificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al judeţului Arad pentru anul 2016, a fost alocată suma de 8.857.000 lei, pentru achiziționarea de aparatură medicală și pentru reabilitări ale unor unități medicale.

Din suma totală alocată, 6,3 milioane lei provin de la Ministerul Sănătății, banii urmând să fie folosiți pentru achiziționarea unui aparat RMN nou.

„În capul listei se află un aparat RMN, cu o valoare de 7 milioane de lei, din care contribuţia noastră este de 700.000, iar a Ministerului Sănătăţii, de 6,3 milioane lei. Contribuţia noastră vine din excedentul bugetar al anilor precedenţi”, anunțau, anul trecut, cei din conducerea CJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.