Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Accident pe DN 7. Doi șoferi au fost răniți grav

accident-semn1Trei TIR-uri s-au ciocnit, joi, pe DN 7, în zona localităţii arădene Milova, iar doi dintre şoferi au fost răniţi grav şi transportaţi la spital, în timp ce traficul a fost complet blocat două ore, la ora transmiterii acestei ştiri circulându-se, alternativ, pe o bandă din cele două.

Accidentul a avut loc într-o curbă deosebit de periculoasă de pe DN 7, în zona localităţii arădene Milova, unde şoferul ceh al unui TIR care circula dinspre Deva spre Arad a pierdut controlul volanului şi autotrenul a intrat pe contrasens.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Judeţene Arad, şoferul ceh circula cu viteză neadaptată la drumul alunecos, în condiţiile în care ploua.

“Şoferul frânase în curbă, iar remorca a intrat în balans şi a lovit lateral un TIR care circula din sens opus. Ulterior, acelaşi automarfar a lovit un al doilea TIR de pe contrasens, însă frontal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Ovidiu Liber.

Cele două TIR-uri lovite pe contrasens aparţin unei firme din Ungaria şi transportau oglinzi şi sticlă, iar şoferul ceh transporta materiale textile.

Potrivit poliţiştilor, şoferul vinovat şi cel din al doilea TIR, lovit frontal, au suferit răni grave, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean cu două ambulanţe.

Medicii spitalului afirmă că ei au fracturi, leziuni interne şi externe, dar sunt stabilizaţi hemodinamic.

În urma accidentului, traficul pe DN 7 a fost blocat.

sursa: Mediafax

UPDATE

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că un bărbat, de 29 de ani, în timp ce a condus un TIR înmatriculat în Cehia, pe DN 7, în afara localităţii Milova, pe direcţia Deva-Arad, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, carosabilul fiind umed, a frânat, moment în care partea din spate a semiremorcii a derapat şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat iniţial în coliziune laterală cu un TIR înmatriculat în Ungaria, iar ulterior în coliziune frontală cu un alt TIR înmatriculat în Ungaria, care circula în spatele primului TIR acroşat.

În urma coliziunii dintre TIR-ul înmatriculat în Cehia şi cel de-al doilea TIR înmatriculat în Ungaria, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto al TIR-ului înmatriculat în Ungaria, un bărbat, de 41 de ani, cetăţean maghiar, care a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.