Ziarul electronic al arădenilor

Accident la Gară. O locomotivă a lovit o garnitură de cisterne cu motorină

accident-3O locomotivă a lovit, în cursul nopții de marți spre miercuri, în triajul Stației CFR Arad, o garnitură formată din mai multe vagoane cisternă încărcate cu motorină, după ce mecanicii care cuplau locomotiva la prima cisternă nu au redus suficient viteza.

Conform primelor informaţii, doi mecanici ai unui operator feroviar privat veneau cu o locomotivă de la Curtici, cu intenţia de a transporta 24 de vagoane cisternă pline cu motorină până într-o localitate din judeţul Bihor.

În momentul în care efectuau manevrele de cuplare a locomotivei la prima cisternă, mecanicii nu au redus suficient viteza, astfel că locomotiva a lovit puternic cisterna, pe care au proiectat-o deasupra celei de-a doua cisterne vagon.

Din fericire, prima cisternă, cea care a fost lovită şi avariată, era goală, celelalte fiind pline cu motorină, astfel fiind evitat un incendiu de proporţii.

Mecanicii au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru a li se analiza alcoolemia şi pentru alte teste medicale.

Detaşamentul de Pompieri Arad a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, cinci subofiţeri şi un ofiţer.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

UPDATE

Cei doi mecanici de locomotivă care efectuau manevre în Gara Arad, miercuri dimineaţă, iar o locomotivă care urma să se cupleze la o garnitură de cisterne pline cu motorină a intrat cu viteză în primul vagon şi l-a ridicat de pe şine, rupând liniile de mare tensiune, erau băuţi în momentul în care s-a produs accidentul şi sunt cercetaţi penal.

Mecanicii care manevrau locomotiva au fost testaţi cu aparatul etilotest imediat după accident, stabilindu-se că aceştia erau sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Lorena Radu.

Astfel, unul dintre mecanici avea 0,75 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, iar şeful de tren avea 0,26 miligrame/litru. Amândoi vor fi cercetaţi penal pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă.

foto: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.