Ziarul electronic al arădenilor

Accident la Gara din Arad. Mai multe persoane sunt rănite

IMG_2396Mai mulți călători dintr-un tren care urma să plece din Stația CFR Arad au fost răniţi, duminică, după ce locomotiva care s-a cuplat la vagoane a venit cu viteză mare şi a izbit puternic garnitura, patru dintre răniţi fiind duşi la spital.

Accidentul a avut loc în momentul în care se forma o garnitură pentru a pleca spre Oradea.

„CFR Călători informează că astăzi, în jurul orei 14.30, în Gara Arad, la manevra de formare a trenului Regio 3115, Timisoara – Oradea, locomotiva a tamponat ușor garnitura de vagoane în care se aflau aproximativ 150 de călători. Patru persoane au fost rănite și au fost transportate la Spitalul din Arad. Circulația feroviară a altor trenuri nu a fost afectată. O comisie feroviara va investiga circumstanţele în care s-a produs incidentul“, se arată într-o informare a CFR Călători.

Conform unor martori, locomotiva a avut viteză prea mare şi a lovit puternic vagoanele la cuplare, iar mai mulţi călători aflați în tren au căzut şi s-au lovit.

Un echipaj de descarcerare al pompierilor a intervenit pentru a tăia un gard din gară, astfel încât medicii să aibă acces cu tărgile la peronul liniei 7, unde a avut loc accidentul.

Patru pasageri, între care un băiat de 14 ani şi o fată de 17 ani, au fost preluaţi de SMURD și transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Ulterior, directorul medical al spitalului, Monica Puticiu, a declarat pentru Mediafax că răniţii sunt în afara oricărui pericol. Aceştia au suferit traumatisme craniene uşoare şi contuzii la gambe sau torace.

Poliţia Transporturi Feroviare a început o anchetă, mecanicii de locomotivă şi alţi angajaţi urmând să fie audiaţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.