Ziarul electronic al arădenilor

Accident de muncă la Fabrica de vagoane. Doi angajați sunt răniți

Doi angajați ai Fabricii de vagoane din Arad au fost transportați, luni, la spital, cu arsuri grave, suferite în urma unui accident de muncă.

Cei doi erau angajați ca electricieni la fabrica de vagoane marfă din Arad, deținută de compania Greenbrier-Astra Rail.

„Astăzi, în jurul orei 16.00, a avut loc un eveniment soldat cu accidentarea a doi lucrători, C. P, în vârstă de 57 de ani şi B.I, în vârstă de 52 de ani, electricieni în cadrul unei firme de instalaţii electrice, care executau lucrări în incinta Fabricii de vagoane. Dintr-o eroare de manevră executată de dispecerii electrici s-a produs un arc electric,  la tensiune ridicată, de 6.000 de Volţi, a cărei flamă a produs arsuri pe braţele şi feţele celor doi lucrători“, se arată într-o informare a Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

Cei doi muncitori au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde a început evaluarea şi investigaţiile specifice unor arsuri.

„Firmele implicate în eveniment au demarat cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment“, se mai precizează în informarea ITM Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.