Ziarul electronic al arădenilor

Acces liber al elevilor pe terenurile de sport din școli, după orele de curs

Elevii vor avea acces liber, după orele de curs, în curțile și pe terenurile de sport ale mai multor unități de învățământ din municipiul Arad, dacă un proiect de hotârâre, promovat în Consiliul Local Municipal, va fi adoptat.

Proiectul, inițiat de mai mulți consilieri liberali, prevede aprobarea, începând cu data de 1 iulie 2017, accesului liber al elevilor, în vederea desfășurării unor activități de agrement în scop recreativ și sportiv, în curțile și pe terenurile de sport ale unor unități de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Arad.

Unitățile de învățământ prevăzute în proiectul de hotărâre, care urmează să fie supus votului în CLM, sunt: Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” (str. Posada nr. 19), Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” (str. Oituz nr. 108-114), Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad (str. Hațeg nr. 3), Școala Gimnazială „Frații Neuman” (str. Grădinarilor nr. 1-15), Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (str. Poetului nr. 89/A), Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” (str. Fulgerului nr. 2-4), Școala Gimnazială „Avram Iancu” (str. Vasile Conta nr.2B), Colegiul Național „Vasile Goldiș” (Corp A – Calea Victoriei nr. 1-3, Corp B – Str. Ștefan Augustin Doinaș nr. 33-37), Școala Gimnazială „Regina Maria” (str. Mioriței nr. 9/A), Școala Gimnazială „Caius Iacob” (str. Nucet nr. 3), Școala Gimnazială „Aron Cotruș” (str. Petru Rareș nr. 20) și Liceul cu Program Sportiv (str. Independenței nr. 3).

„Accesul liber în curțile și pe terenurile de sport din incinta unităților de învățământ se va realiza după orele de curs, în fiecare zi, de luni până vineri, până la ora 20.00, iar în zilele de sâmbătă, duminică și în perioada vacanțelor școlare, între orele 12.00 – 20.00. Elevii care utilizează curțile și terenurile de sport vor respecta normele de comportament specifice unităților de învățământ“, se menționează în proiectul de hotărâre.

Documentul prevede și drepturile și obligațiile pe care le au elevii care vor să folosească terenurile de sport din unitățile de învățământ.

„Accesul în curțile și pe terenurile de sport ale unităților de învățământ este gratuit pentru elevi, indiferent dacă învață sau nu în unitatea respectivă de învățământ.

Accesul este gratuit la toaletele ecologice exterioare existente sau care vor fi montate special pentru a deservi activitățile sportive în aer liber. Elevul poate fi însoțit de un aparținător (părinte, frate major etc.), dacă acesta dorește supravegherea minorului“, se menționează în proiect.

În proiect se mai precizează că elevii care utilizează curțile și terenurile de sport răspund, prin reprezentanții lor legali, material și financiar, pentru eventualele pagube produse.

„Elevii au obligația să păstreze curățenia în curțile și pe terenurile de sport, să respecte ordinea și liniștea publică, regulile de conduită și programul de folosire a acestora. Este interzis fumatul, consumul băuturilor alcoolice și a substanțelor stupefiante. Este interzis  accesul pe terenurile de sport cu mâncare, animale de companie, biciclete, skateboard-uri, trotinete, role, scutere, mașini etc. Este interzis accesul în curți și pe terenurile de sport al elevilor cu comportament necivilizat și violent“, se mai menționează în proiectul de hotărâre.

Proiectul de hotărâre privind reglementarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Arad a fost inițiat de consilierii Bogdan Boca, Geanina Pistru și Lucian Riviș-Tipei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.