Ziarul electronic al arădenilor

Academia Oamenilor de Ştiinţă, în topul plagiatorilor din academiile din România

O asociaţie care se ocupă cu depistarea cazurilor de plagiat a publicat o listă cu lucrări plagiate ale membrilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România sau lucrări plagiate care poartă girul instituţiei, despre care susţine că ar conduce în topul academiilor din ţară la acest capitol.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei GRAUR (Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară) Cluj-Napoca, transmis sâmbătă şi intitulat ”Primii la banul public pentru ştiinţă, primii la plagiat!”, această contra – performanţă ”întunecată” se datorează activităţii unora dintre membrii Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România ”care îşi fac un titlu de glorie prin modul nedemn prin care au ajuns în acest for”.

„Ca urmare a intrării în funcţiune a Contratopurilor plagiametrice, adică al mijloacelor care măsoară cel mai scăzut nivel al integrităţii academice manifestate prin indiferenţa faţă de manifestările de plagiat, suntem în măsură să informăm opinia publică asupra performanţei deosebite a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Prin eforturile deosebite ale valoroşilor şi celebrilor ei membri plagiatori care nu poartă numele de «academicieni», Academia Oamenilor de Ştiinţă din România conduce detaşat în ruşinosul clasament al Contratopului plagiametric al academiilor din România. Invităm Guvernul României să suplimenteze subvenţiile acordate acestei super – instituţii cu scopul de a sprijini anti – performanţa academică în România. Această contra – performanţă întunecată se datorează activităţii unora dintre membrii Academiei care îşi fac un titlu de glorie prin modul nedemn prin care au ajuns în acest for. Sperăm ca forul să acţioneze pentru îndepărtarea plagiatorilor din rândurile sale”, se arată în comunicat.

Potrivit site-ului www.plagiate.ro, administrat de Asociaţia GRAUR, au fost identificate 15 lucrări plagiate ale unor membri ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România sau lucrări plagiate care poartă girul acestei academii.

Printre persoanele ale căror lucrări figurează pe lista întocmită de Asociaţia GRAUR se numără fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, neurochirurgul Leon Dănăilă, Ştefan Antohe, membru al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), generalul Teodor Frunzeti, fost comandant (rector) al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, generalul Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major al Armatei Române.

Asociaţia GRAUR este cea care a confirmat în septembrie 2016 plagiatul în cazul tezei de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România este continuatorul şi unicul legatar al Academiei de Ştiinte din România (1935 – 1948) şi al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă din România înfiinţată în 1956, care în 1996 şi-a schimbat titulatura în Academia Oamenilor de Ştiinţă din România.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.