Ziarul electronic al arădenilor

Absolvenții nu sunt interesați să se angajeze

bursaLa ediţia de toamnă a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, care a avut loc joi, la Arad, s-au prezentat mai puţine persoane interesate să se angajeze, decât ofertele de locuri de muncă.

„La bursa pentru absolvenţi au participat 170 de persoane în căutarea unui loc de muncă, am avut disponibile 350 de locuri de muncă oferite de către 25 de angajatori. Urmare a acestei burse au fost selectate în vederea angajării 28 de persoane, iar cinci dintre şomeri au fost angajaţi pe loc, în ocupaţia de montatori subansamble, respectiv persoane cu studii medii“, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, Mihaela Jude.

„Având în vedere faptul că aceşti tineri absolvenţi sunt în general susţinuţi de către familie, există un interes destul de scăzut pentru ocuparea imediată a locurilor de muncă“, a mai declarat Mihaela Jude.

Au fost oferite locuri de muncă în special în domeniul automotive şi confecţii, atât pentru muncitori necalificaţi, cât şi pentru cei cu studii superioare, în special ingineri, dar şi joburi de vânzători sau în construcţii.

Bursa a urmărit şi informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă privind prezentarea măsurilor destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit prin intermediul serviciului public, iar pe de altă parte medierea directă între angajatori şi tinerii absolvenţi, respectiv încadrarea şomerilor pe locurile de muncă disponibile oferite de angajatori.

Au fost, de asemenea, prezentate facilităţile prevăzute de lege pentru angajatorii care încadrează şomeri, absolvenţi şi alte categorii defavorizate pe piaţă muncii.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.