Ziarul electronic al arădenilor

A început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar sau abandonate

Autovehiculele parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public din municipiul Arad vor fi ridicate și transportate într-un spațiu special amenajat, iar pentru recuperarea lor, proprietarii vor trebui să achite o taxă.

Regelementarea a intrat în vigoare începând de marți, 17 aprilie, după ce un regulament în acest sens a fost aprobat într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal.

„Începând de astăzi, în baza Hotărârii nr. 73/2018 a Consiliului Local Municipal Arad și a H.G. 965/2016, prin dispoziția agentului constatator din cadrul Poliției Locale Arad, şi Poliției Rutieră deopotrivă, vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă, precum şi vehiculele fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al Municipiului Arad se vor ridica și depozita la sediul Serviciului S.C. Recons S.A. din cadrul Primăriei Municipiului Arad“, a anunțat consilierul municipal Bogdan Boca, pe o rețea de socializare.

În Regulament aprobat de consilierii municipali se arată că ridicarea autovehiculelor se va realiza prin intermediul Serviciului Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul SC Recons SA.

„Obiectivul prezentului regulament vizează ridicarea, transportul și depozitarea autovehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă, precum și a autovehiculelor abandonate și fără stăpân de pe domeniul public din raza Municipiului Arad. (…) Serviciul pentru activitățile de ridicare, transport, depozitare și restituire a autovehiculelor staționate neregulamentar va funcţiona şi va acționa permanent (24 de ore, zilnic) în vederea îndeplinirii în mod corespunzător a atribuţiilor transmise de Consiliul Local al Municipiului Arad şi a respectării legislaţiei în vigoare. (…) Măsura ridicării autovehiculului staționat neregulamentar va fi efectuată în baza dispoziției de ridicare întocmită de agenții constatatori din cadrul Direcției Poliției Locale Arad“, se arată în Regulament.

Autovehiculele ridicate de pe domeniul public vor fi duse într-un spațiu special amenajat pe str. Dosoftei, FN.

„Dacă în timpul desfășurării manevrelor de ridicare, proprietarul/deținătorul legal se prezintă înaintea finalizării operaţiunii, acesta are opțiunea de a achita contravaloarea cheltuielilor de ridicare pe loc, mașina putând fi restituită“, se mai menționează în Regulament.

Tarifele aferente activității de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar în municipiul Arad sunt:

Tarif ridicare – 160 lei

Tarif transport – 190 lei

Tarif depozitare – 5 lei/oră.

Pentru autovehiculele/remorcile nerevendicate de proprietari sau împuterniciți, în termen de 30 de zile calendaristice de la ridicare, transport și depozitare va fi înștiințată Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad, în vederea predării acestora spre valorificare. Cheltuielile cu ridicarea, transportul și depozitarea pentru o zi vor fi suportate de municipalitate.

Mșinile parcate neregulamentar pe drumurile publice pot să fie ridicate din nou, începând din a doua parte a lunii ianuarie, conform unui act normativ publicat în Monitorul Oficial. Decizia a venit în condițiile în care această măsură nu mai putut fi aplicată din anul 2015.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.