Ziarul electronic al arădenilor

A început reabilitarea Palatului Cultural

palat cultural aradLucrările de reabilitare a Palatului Cultural din Arad vor fi finalizate în 2017, valoarea investiției fiind de 17,3 milioane lei.

Lucrările sunt finanțate din bugetul local și vizează reabilitarea interioară și exterioară, iar executantul, stabilit în urma procedurilor de achiziție de lucrări, este SC Tehnodomus SA Arad.

În perioada în care vor fi executate lucările, activitatea artistică și concertele Filarmonicii de Stat vor fi găzduite de Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ și de Casa Armatei.

În cadrul proiectului de reabilitare vor fi executate lucări de reabilitare a sălilor de concerte și zonelor adiacente, restaurarea ornamentelor murale, a picturilor și vitraliilor, refacerea scenei, a tuturor instalațiilor, reabilitări ale subsolului, reabilitarea fațadei principale, refacerea parțială a acoperișului, etc.

Investiția mai cuprinde dotări cu mobilier și echipamente moderne a sălii de concerte, precum și un ascensor pentru accesibilizarea clădirii.

De asemenea, municipalitatea are în vedere realizarea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea zonei scenei din sala mare de concerte, astfel încât scaunele să fie montate pe o platformă mobilă, care să se retragă sub scenă, pentru ca sala să poată fi folosită şi la alte evenimente.

„Au început lucrările de reabilitare la Palatul Cultural, în zona în care funcţionează Filarmonica de Stat, instituţie care se află în subordinea Consiliului Local Municipal. Clădirea va fi reabilitată total. Suntem interesaţi să avem o scenă mobilă. În acest sens, vom realiza un proiect nou, care se va finaliza odată cu lucrările de reabilitare la clădire”, a anunțat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Palatul Cultural se află parțial în administrarea municipalității (corpul cu fațada principală, care cuprinde sala mare de concerte).

În ceea ce privește zona din imobil în care funcționează Complexul Muzeal Arad, aceasta se află în administrarea Consiliului Județean.

Palatul Cultural din municipiul Arad este unul din edificiile cele mai reprezentative ale oraşului, clădirea fiind ridicată între anii 1911-1913.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.