Ziarul electronic al arădenilor

A fost stabilit locul unde va fi amplasat Monumentul Marii Uniri

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunțat locul în care va fi amplasat Monumentul Marii Uniri de la 1918, lucrarea urmând să fie gata până în luna noiembrie.

Conform celor afirmate, joi, de primar, Monumentul Marii Uniri va fi amplasat pe terenul situat între clădirea Consiliului Judeţean şi Casa de Cultură a Sindicatelor.

Falcă a spus că a fost informat de consilierul ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Gheorghe Pătraşcu, în legătură cu obţinerea acordului de principiu din partea Comisiei Naţionale a Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

„Înainte de a solicita Primăriei Municipiului Arad schimbarea locaţiei pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri era nevoie de această aprobare din partea Comisiei Monumentelor de For Public. În acest moment aşteptăm documentul Ministerului Culturii în care să se solicite schimbarea locaţiei. Numai după aceea vom putea intra în şedinţă de Consiliu Local în vederea aprobării noului amplasament”, a spus Falcă.

Primarul municipiului Arad a menționat și responsabilităţile ce revin fiecăreia dintre părţile implicate în acest proiect.

„În momentul în care se va realiza Monumentul Marii Uniri, administraţia locală şi cea judeţeană vor amenaja un Parc al Unirii pe terenul din proximitatea Consiliului Judeţean. Amplasarea monumentului este responsabilitatea Ministerului Culturii”, a declarat Falcă, acesta adăugând că Monumentul Marii Uniri de la 1918 ar trebui să fie amplasat la Arad cel târziu până la începutul lunii noiembrie.

Monumentul Marii Uniri de la 1918 reprezintă o coloană a infinitului stilizată sub forma unui stâlp ramificat, simbolizând o convergenţă a celor trei provincii româneşti. Lucrarea este compusă din 12 piese, care vor constitui o coloană împletită, înaltă de 24 de metri şi cântăreşte circa 150 de tone.

CITITI SI: Ministrul Culturii: Monumentul Marii Uniri poate fi montat într-o lună și jumătate

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.