Ziarul electronic al arădenilor

A fost deschisă hala agroalimentară din Piața Miorița

Hala agroalimentară din Piața Miorița a fost deschisă, vineri, investiția municipalității arădene pentru realizarea acestui obiectiv fiind de 2,5 milioane lei.

Hala agroalimentară din cartierul Micălacă este prevăzută cu spaţii pentru panificaţie, produse din carne, produse apicole, produse lactate, dar şi pentru desfacerea de produse alimentare.

În incinta halei au mai fost amenajate un grup sanitar, un spaţiu de depozitare, un spaţiu pentru comercializarea fructelor şi a legumelor, o cameră tehnică, un spălător pentru legume şi fructe.

Toate cele 15 spaţii comerciale au fost prevăzute cu utilităţi şi dotate cu aparate de climatizare.

„15 spaţii comerciale au fost amenajate. În urma celor două licitaţii oraganizate, toate aceste spaţii au fost ocupate. Contractele de închiriere au fost încheiate încă de la 1 aprilie. Tot de atunci, comercianţii şi-au preluat spaţiile şi au început să şi le personalizeze, în funcţie de necesităţi”, a precizat directorul SC TOP SA, Stelian Nistor.

Conform administrației locale, Piața Miorița a fost modernizată „din necesitatea de a crea un spațiu care să îndeplinească condițiile de igienă și calitate pentru comercializare produselor alimentare și nealimentare“.

„Odată cu inaugurarea acestui spaţiu comercial, Proiectul Primăriei Arad de a construi hale închise care să înlocuiască actualele pieţe agroalimentare mai face un pas înainte“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad.

„Proiectul municipalităţii de extindere a pieţelor a început cu piaţa de la Fortuna şi vom continua în etapa următoare cu Piaţa Catedralei. În apropierea ei vom aproba un proiect nou, pentru noua piaţă, sperăm că acest lucru se va întâmpla la sfârşitul lunii mai sau începutul luni iunie, astfel încât într-un an de zile să avem şi acolo o piaţa modernă, pe două nivele”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

foto: Primăria Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.