Ziarul electronic al arădenilor

A fost aprobat parteneriatul pentru drumul expres Arad – Oradea

Consilierii județeni arădeni au aprobat, vineri, constituirea unui parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Municipiul Oradea, Municipiul Arad, Judeţul Arad și Județul Bihor, în vederea implementării proiectului de infrastructură „Drum expres Arad-Oradea”.

Parteneriatul facilitează demararea cât mai rapidă a acestei investiții, care după parcurgerea etapelor birocratice ar putea începe efectiv până la sfârșitul anului.

„Așa cum am promis, în prima ședință a Consiliului Județean Arad am aprobat constituirea parteneriatului pentru drumul expres Arad – Oradea. Investiția este facilitată de Ordonanța 101/2020 a Guvernului României, care prevede că autoritățile locale pot prelua proiecte de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru a se ocupa de ele cu prioritate.

Noi sperăm că în luna noiembrie vom demara  procedura de licitație pentru realizarea studiului, după care depunem proiectul pentru finanțare din fonduri europene. Pe un scenariu optimist, pentru care muncim acum ambele județe, anul viitor vom organiza licitația pentru execuția proiectului“, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CJ Bihor devine lider de proiect pentru drumul expres Oradea – Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.