Ziarul electronic al arădenilor

A fost aprobat numărul burselor sociale și de merit pentru învățământul special din Arad

Peste 200 de burse sociale vor fi acordate elevilor cu nevoi speciale din unitățile de învățământ aflate în subordinea CJA.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad a supus vineri votului consilierilor județeni proiectul de hotărâre privind stabilirea numărului și a cuantumului burselor de ajutor social și a burselor de merit care pot fi acordate de unitățile de învățământ special, aflate sub autoritatea Consiliului Județean Arad, în acest an școlar.

„Răspundem nevoilor elevilor care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special finanțate de Consiliul Județean Arad, prin oferirea unor burse, care vizează atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină. Implicit, ne dorim o diminuare a abandonului școlar dar și a creșterii și valorificării potențialului fiecărui tânăr”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Astfel, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad va beneficia de 132 burse sociale pentru anul școlar 2020-2021, fiecare în cuantum de 250 lei/elev/lună. Pentru Liceul Special ,,Sfânta Maria” Arad s-au aprobat 37 burse sociale pentru anul școlar 2020-2021, fiecare în cuantum de 250 lei/elev/lună.

La Liceul Tehnologic ,,Sava Brancovici” Ineu vor fi acordate 34 burse sociale, cât și 8 burse de merit, fiecare în cuantum de 250 lei/elev/lună.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.