Ziarul electronic al arădenilor

A cincea ediție a Zilelor Culturii Austriece, la Arad

Prof. Wenzel Fuchs, solist al Filarmonicii din Berlin și dirijorul Pierre Pichler de la Viena vor fi oaspeții Filarmonicii de Stat Arad.

Gândite în forma unui auftact la ediția din acest an a Zilelor Culturii Austriece la Arad, evenimentele muzicale organizate de Asociația culturală „Musikforum Europa“ în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac la București și al BCR, la sfârșitul lunii martie la Filarmonică, aduc în fața publicului arădean doi artiști austrieci cu reputație internațională, solo clarinetistul Filarmonicii din Berlin, prof. Wenzel Fuchs și dirijorul vienez Pierre Pichler.

Cei doi maeștri vor fi oaspeții Filarmonicii arădene configurând distribuția concertului simfonic din data de 29 martie a.c., Pierre Pichler în calitate de dirijor iar Wenzel Fuchs va prelua partitura solistică a Concertului pentru clarinet și orchestră în la major de W.A. Mozart.

Miercuri, 28 martie, în preziua concertului, prof. Wenzel Fuchs va susține la Filarmonică un curs international de măiestrie, în premieră la Arad, curs la care și-au anunțat deja prezența și participarea aproximativ 20 de clarinetiști din întreaga țară precum și din Serbia și Ungaria, acestora alăturându-se elevi, studenți și muzicieni arădeni și timișoreni care de asemenea și-au manifestat interesul și intenția de a participa la acest curs.

Aradul va deveni astfel pentru două zile centrul lumii muzicale românești, găzduind un curs internațional de măiestrie interpretativă și un concert simfonic cu distribuție la cel mai înalt nivel.

Mulțumim pentru colaborarea din partea Filarmonicii de Stat Arad și mai ales pentru sprijinul generos acordat din partea Forumului Cultural Austriac la București și al Băncii Comerciale Române, parteneri fideli ai asociație noastre, alături de care am reușit în ultimii cinci ani să oferim publicului arădean și nu numai, evenimente culturale inedite și elitiste, în cadrul celor cinci ediții ale Zilelor Culturii Austriece desfășurate la Arad.

Invităm și de această dată toți arădenii melomani să se bucure alături de noi timp de două zile, admirând și savurând arta interpretativă muzicală la cel mai înalt nivel.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația cultural „Musik Forum“. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.