Ziarul electronic al arădenilor

8 martie – Ziua femeii, 19 noiembrie – Ziua bărbatului

femeie-barbatPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii şi a celei de 19 noiembrie – Ziua bărbatului, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor la începutul lunii februarie, aleşii susţinând că “sărbătorirea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţi relaţiile dintre sexe” şi de a promova “modele masculine pozitive”, nu doar vedete.

Legea a fost adoptată cu 204 voturi “pentru”, 16 “împotrivă” şi 63 de abţineri.

Potrivit propunerii legislative iniţiate de cinci senatori de la PSD şi PNL, autorităţile administraţiei publice pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar Televiziunea Publică şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor “emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaţilor”.

Potrivit Raportului Comisiei pentru egalitate de sexe din Camera Deputaţilor, propunerea legislativă “are ca scop eliminarea discriminării dintre femei şi bărbaţi şi creşterea gradului de conştienţizare prin concilierea vieţii de familie cu cea personală. Sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţi relaţiile dintre sexe”.

Membrii Comisiei pentru egalitate de şanse mai susţin că “Ziua femeii nu trebuie confundată cu cea a mamei şi ziua bărbatului cu cea a tatălui”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.