Ziarul electronic al arădenilor

74 de migranţi ascunşi într-un TIR, găsiți la Nădlac

vama nadlac11Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit 74 de migranți din Siria și Iran, printre care și minori, care erau ascunși în remorca unui automarfar care avea ca destinație Franța.

Migranții au fost descoperiți când la PTF Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autocamion cu remorcă înmatriculat în Ungaria, un cetăţean turc, în vârstă de 50 de ani.

La controlul de frontieră, cetățeanul turc a prezentat documente conform cărora transporta obiecte de mobilier de la o societate din Turcia, pentru o firmă din Franța.

„Acționând în baza analizei de risc, poliţişti de frontieră români au verificat atent mijlocul de transport, ocazie cu care au observat că ușa semiremorcii era întredeschisă. În urma controlului, în semiremorca TIR-ului au fost descoperite 74 de persoane (53 bărbaţi şi 21 femei) de origine arabă, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate“, a precizat Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Din primele cercetări a rezultat că persoanele ascunse sunt 73 de cetăţeni sirieni şi unul iranian, cu vârste cuprinse între 12 şi 41 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Franţa.

Șoferul şi cele 74 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în prezent fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.