Ziarul electronic al arădenilor

647 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în județul Arad. 200 sunt internate în spital, iar 24 au decedat

Joi dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 647 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 245 sunt vindecate, 200 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 178 sunt la domiciliu şi externate, iar 24 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 992 persoane iar 200 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate miercuri, 12 august, joi dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 771 de obiective/locații.

De asemenea, au fost verificate și 6 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 471 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor şi 52 societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Nu fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165, pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, din care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 2000 lei), iar 3 au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii (valoare totală amenzi 500 lei).

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.