Ziarul electronic al arădenilor

618 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în Arad. 189 sunt internate în spital, iar 22 au murit

Miercuri dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 618 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 205 sunt vindecate, 189 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 202 sunt la domiciliu şi externate, iar 22 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 812 persoane, iar 189 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate marți, 11 august, miercuri dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 34 de obiective/locații.

De asemenea, au fost verificate și 223 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 447 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor şi 26 societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Au fost înregistrate două apeluri la linia Telverde 0800800165, pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală de către persoane fizice.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 1.000 lei).

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.