Ziarul electronic al arădenilor

55 de străzi din Arad, reabilitate. VEZI unde vor fi efectuate lucrări

Primăria a anunțat că 55 de străzi din municipiul Arad vor fi reabilitate, perioada de execuție a lucrărilor fiind de 40 de luni.

Conform municipalității, săptămâna viitoare urmează să fie semnat contractul de lucrări, în valoare de 16,6 milioane lei. Investiţia este realizată din bugetul general al municipiului Arad.

„În obiectivul de investiţie «Reabilitare străzi în Municipiul Arad – Etapa a II-a» au fost incluse toate străzile din municipiu ale căror caracteristici tehnice de exploatare nu mai corespund normelor în vigoare, din cauza degradării carosabilului, sunt străzi unde traficul rutier şi pietonal se desfăşoară  defectuos, iar dispozitivele pentru colectarea şi evacuarea apelor funcţionează deficitar sau lipsesc în totalitate. În acest context, realizarea lucrărilor de reabilitare este necesară şi oportună, reabilitarea sistemului rutier având o importanţă deosebită din punct de vedere economic şi social. Realizarea acestei investiţii, îmbunătăţirea  considerabilă a stării de viabilitatea a părţii carosabile va crește gradul de confort pentru cetățenii Aradului“, se menționează într-un comunicat de presă remis, vineri, de Primăria Municipiului Arad.

Primarul Gheorghe Falcă a afirmat că în cadrul acestui proiect vor fi reabilitaţi 64.000 mp de carosabil, 17.000 mp de trotuare, 20.000 mp de accese şi 34.000 mp de spaţii verzi.

„Această lucrare este una complexă, putem spune că este o continuare a proiectului de regenerare urbană. Dacă legăm aceste proiecte de investiţii putem spune că anul 2019 va fi un an activ în modernizarea municipiului Arad din punct de vedere al infrastructurii de drumuri, trotuare, spaţii verzi şi canalizare”, a declarat Gheorghe Falcă.

Perioada de execuție a lucrărilor de reabilitare este de 40 de luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.