Ziarul electronic al arădenilor

520 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în Arad. 182 sunt internate în spital, iar 17 au murit

Sâmbătă dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 520 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 182 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 321 sunt la domiciliu şi externate, iar 17 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 812 persoane iar 182 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate vineri, 7 august, până în această dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 121 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 256 mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 578 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor şi 109 societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165, pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, din care 11 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 3.000 lei), respectiv 6 pentru încălcări ale Legii nr. 61/1991, în context COVID-19 (valoare totală amenzi 2.400 lei).

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.