Ziarul electronic al arădenilor

5 secrete incredibile pentru a-ți face baia să pară mai scumpă decât e în realitate

Ești una din persoanele care râvnește la o baie ca în fotografiile de pe Pinterest? Ai putea sta toată ziua în baia prietenului tău bogat pentru că nu îți vine să crezi cum poate arăta atât de bine?

Vrei să ai baia visurilor tale, dar totul este prea scump pentru bugetul tău? Ei bine, suntem aici să îți spunem că este posibil să ai o baie care să îi facă pe toți să te întrebe cât a costat, o baie în care să te poți bucura de cele mai relaxante momente în timp ce îți imaginezi că garsoniera ta este un palat.

Iată 5 secrete simple pentru a-ți face baia să pară mai scumpă, cheltuind bani puțini:

1. Investește într-un singur obiect de lux

Dacă vrei să renovezi baia și să te răsfeți cu adevărat, investește într-un singur element mai costisitor. Ar putea fi o cabină de duș cu hidromasaj sau o cadă cu hidromasaj. Poți găsi căzi cu hidromasaj moderne care îți vor garanta seri relaxante ori de câte ori ai nevoie după o zi grea. Găsești modele la preț bun pe https://www.elesanonline.ro/.

După ani de muncă, acesta ar putea fi un cadou binemeritat. Dar ce faci cu restul băi? Ei bine, nu este nevoie să investești zeci de mii de lei în elemente de decor sau corpuri de mobilier scumpe. Vedeta băi va fi elementul scump în care ai investit. Iată mai jos cum poți să îți faci restul băi să pară mai scumpă.

2. Totul trebuie să fie ordonat

Un lucru au în comun toate băile scumpe: curățenia. Probabil luxul pe care mulți nu și-l pot permite este acela de a păstra baia impecabilă mereu. Dacă vrei ca baia ta să pară una de lux, va trebui să depui efortul necesar pentru a te asigura că aceasta este mereu curată. Asigură-te că elementele cromate nu au pete de la săpun sau depuneri de calcar. Gresia și faianța trebuie să fie impecabile, iar rosturile trebuie curățate cu regularitate.

Încă un lucru pe care nu îl vezi în băile scumpe sunt produse de îngrijire peste tot pe chiuvetă. Învestește într-un recipient pentru dischetele demachiante, un platou pentru săpunul lichid sau solid. De asemenea, dacă este posibil, alege ca produsele de îngrijire care sunt la vedere să fie de la același brand, eventual cu un ambalaj asemănător. Poți chiar alege ca ambalajele lor să se asorteze cu culorile și stilul băi. Astfel tot în baie va arăta mai ordonat și unitar, ca și cum ar fi personalizate special pentru tine.

3. Culorile care îți vor face baia să pară una de lux

Încă de la început toată lumea este de acord că majoritatea băilor albe sunt scumpe. Albul este simbolul simplității elegante și nu ai cum să dai greș cu această culoare. Alege să asortezi albul cu accente aurii, argintii sau marmură. Nu trebuie să îți zugrăvești toată baia alb sau să alegi doar faianță albă. Mai degrabă este o idee bună să alegi corpuri de mobilier albe, sau, din contră, îți faci toată baia albă, mai puțin corpurile de mobilier care ar trebui să fie într-o culoare aparte, dar cu un design modern.

Dacă nu ești fan al culorii albe, griul este de asemenea o alegere bună. Aceasta este o opțiune mai modernă, dar care dă foarte bine în baie, mai ales pentru că este o culoare care nu e greu de privit, nefiind deloc țipătoare sau de prost gust. Un alt truc este să alegi o singură culoare pentru baia ta.

Cele mai luxuriante camere de baie sunt cele care imită decorul SPA, o baie într-o singură culoare cu fluctuații de nuanțe ușoare este o alegere înțeleaptă.

4. Lemnul își are loc și în baie

Mulți se tem să pună lemn în baie, dar dacă acesta este pus în așa fel încât să nu aibă contact direct cu apa, nu trebuie să îți faci griji că se va deteriora. Alege să instalezi polițe din lemn, în culoare naturală, pe care să depozitezi prosoape și hârtia igienică.

Uită de ambalajul în care cumperi hârtia, și alege să o pui într-o lădiță împletită din crenguțe. Detaliile din bambus de pe rafturile cu produse sau lumânări sau chiar un covor de baie din bambus, vor transforma total aspectul băi tale modeste.

5. Nu îți fie frică de extravaganțe

Oamenii bogați își permit aroganțe, așa că încadrează-le și tu în baia ta. Dacă spațiul îți permite, pune un scaun sau o băncuță în baie, în stil minimalist sau cu feronerie decorativă. Renunță la metodele clasice de iluminat și alege un candelabru extravagant.

Înlocuiește covorul de baie cu delfini cu unul persan. Renunță la perdeaua de baie. E mai bine să nu o ai deloc, în cazul că nu îți permiți un perete de sticlă. Decorează baia cu tablouri la fel cum ai face într-o sufragerie de exemplu. Alege să păstrezi plante sau un buchet de flori într-un loc din baie.  Nu în ultimul rând, asigură-te că prosoapele și alte accesorii de baie se asortează, părând astfel că fac parte din aceiași colecție de lux.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.