Ziarul electronic al arădenilor

491 de misiuni executate de jandarmii arădeni, într-o săptămână

Jandarmii arădeni au desfășurat, săptămâna trecută, 491 misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale.

De asemenea, acțiunile cu caracter preventiv pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, terase, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ, s-au desfășurat cu aceeași intensitate.

În aceste misiuni, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și a normelor privind ordinea și liniștea publică.

Pentru aceste contravenții au fost aplicate 107 amenzi în valoare totală de 19.500 lei, o mare parte dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul constatării a două infracțiuni flagrante pentru deținere substanțe interzise și au acordat sprijin la constatarea a 5 infracțiuni, pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Pe toată perioada stării de alertă jandarmii arădeni împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică, vor desfășura activităţi de protejare a sănătății populației în zonele aglomerate, piețe, terase, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Mulțumim operatorilor economici și cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.