Ziarul electronic al arădenilor

47 de irakieni, iranieni şi palestinieni, găsiți ascunși într-un automarfar

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au depistat 47de migranţi, cetăţeni irakieni, iranieni şi palestinieni, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în interiorul unui automarfar.

Migranții au fost descoperiți într-un automarfar înmatriculat în Turcia și condus de un cetăţean turc în vârstă de 36 de ani, care era însoțit de un conaţional, în vârstă de 25 de ani. Automarfarul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, porţelan pe ruta Turcia – Germania.

„Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au efectuat controlul fizic al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse, în remorca autovehiculului, printre cutiile cu marfă, 47 de persoane, dintre care 25 de bărbaţi, 12 femei şi 10 minori. Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, iranieni palestinieni şi un turc, majoritatea fiind înregistraţi ca solicitanţi de azil în România şi au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferii turci, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat față de cele 47 de persoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.