Ziarul electronic al arădenilor

46 de producători la prima ediţie a Târgului „Produs în Arad”

Astăzi s-a dat startul primei ediții a Târgului „Produs în Arad”, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii.

Organizat de Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură și Centrul Cultural Județean, în cadrul Zilelor Aradului, târgul se desfășoară în perioada 18 – 20 august, în Piața Avram Iancu.

Producătorii din municipiu și județ au venit cu o ofertă diversificată de produse, care au un element comun important – provin din județul Arad. Vizitatorii pot cumpăra miere din 6 regiuni ale judeţului, vinuri din Podgoria Aradului, plante aromatice, condimente, siropuri și ceaiuri, clătite de Moneasa, langoși de Drauț, înghețată, gemuri, sucuri, plăcintă de Turnu, celebra Pita de Pecica sau produse de artizanat, flori şi cactuși.

„Arădenii sunt harnici, în judeţul nostru există o cultură a muncii! Am lansat proiectul „Produs în Arad” pentru a promova produse locale. Vom extinde conceptul, îmi propun să permanentizăm târgurile de acest gen, nu numai în cadrul unor sărbători, ci după un calendar pe care îl va elabora CJA”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a subliniat faptul că arădenii sunt mândri de produsele realizate în judeţul nostru.

„Ne-am implicat în acest târg pentru că la Zilele Aradului punem în valoare produsele Aradului. Eticheta „Produs în Arad” este un brand cu care ne identificăm, care asigură un sentiment de încredere față de calitatea produselor.

Consumul de bunuri realizate la nivel local stimulează economia judeţului, pentru că banii rămân în Arad şi într-o altă formă se întorc în viaţa de zi cu zi a comunităţii”, a spus Bîlcea.

În Piața Avram Iancu a fost organizată şi o Alee a Gusturilor. Meșteri ai bucătăriei tradiționale gătesc bucate specifice zonei lor geografice.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.