Ziarul electronic al arădenilor

422 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în Arad. 189 sunt internate în spital, iar 9 au murit

Marți dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 422 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 189 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 224 sunt la domiciliu sau externate iar nouă sunt decedate.

De asemenea, în centrele de carantină din judeţul nostru se află 224 de persoane iar 189 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate luni, 3 august, până marți dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 38 de obiective/locații.

De asemenea, au fost verificate și 148 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 441 persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor 26 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Au fost înregistrate două apeluri la linia Telverde 0800800165, unul pentru semnalarea unui caz de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală de către persoane fizice iar unul pentru semnalarea unui caz de nerespectare a regulilor privind distanţarea fizică de către un operator economic.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 10  sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 500 lei).

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.