Ziarul electronic al arădenilor

393 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în Arad. 184 sunt internate în spital, iar 7 au murit

Luni dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 393 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 184 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 202 sunt la domiciliu sau externate, iar şapte sunt decedate.

De asemenea, în centrele de carantină din Judeţul Arad erau cazate 109 persoane.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate duminică, 2 august, până în această dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 126 de obiective/locații.

De asemenea, au fost verificate și 335 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 630 persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor 119 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Au fost înregistrate patru apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală de către persoane fizice.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, din care: una pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare amendă 2500 lei), una pentru nerespectarea unor măsuri de diminuare a impactului riscurilor conform Legii 55/2020 art. 5.(3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020 (avertisment), una pentru fapte de natură economică în context COVID-19 (valoare amendă 1.000 lei), respectiv 17 pentru abateri de la normele Legii nr. 61/1991, în context COVID-19 (valoare totală amenzi 6.500 lei).

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.