Ziarul electronic al arădenilor

380 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în Arad. 185 sunt internate în spital, iar 5 au murit

Duminică dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 380 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 185 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 190 sunt la domiciliu sau externate iar cinci sunt decedate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate sâmbătă, 31 iulie, până duminică dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 142 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 9 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 712 persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor 190 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

A fost înregistrat un apel la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea unui caz de nerespectare de către operatori economici a regulilor privind organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii sau restricţii.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, din care două pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 1000 lei), respectiv 5 pentru abateri de la normele Legii nr. 61/1991, în context COVID (valoare totală amenzi 2.500 lei).

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.