Ziarul electronic al arădenilor

33 de irakieni, găsiți ascunși într-un autocamion la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat 33 de persoane din Irak, printre care 11 minori, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar.

Irakienii au fost descoperiți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru ieşirea din ţară un cetăţean turc, care conducea un autocamion încărcat cu materiale electrice şi textile, ambalate în cutii de carton.

„Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport, de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 33 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 11 femei, cu vârste cuprinse între 18 si 54 de ani şi 11 minori, cu vârste cuprinse între 10 si 16 ani. Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak și sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

În timpul cercetărilor, irakienii au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor detaliilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.