1871: S-a concesionat, pe timp de 45 de ani, unei societăți belgiene, reprezentate de Harry Hubert de Mervée Slade, dreptul de construire și exploatare în București a tramvaielor cu cai, denumite pe atunci drumurile de fier americane.
1876: România: Căderea guvernului conservator. Cele două cauze au fost : problemele legate de insolvabilitatea concesiunii Strousberg, care tărăgăna, și incapacitatea de a adopta o poziție clară în problema orientală (care se deschisese odată cu răscoalele antiotomane ale Bosniei și Herțegovinei).
1877: Războiul de independență: Guvernul României a hotărât mobilizarea generală a armatei.
1889: A fost inaugurat Turnul Eiffel, construcție impunătoare, modelată în aproximativ 7.000 de tone de oțel, al cărei profil este simbolul Franței.
1917: A intrat în vigoare pentru prima dată ora de vară în SUA.
1938: Carol al II-lea a desființat toate partidele politice și a instituit Consiliul de Coroană ca organ de stat cu caracter permanent, alcătuit din membri “consilieri regali” numiți de rege, cu rang de miniștri de stat.
1959: Al 14-lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, a ajuns la granița cu India, unde i s-a oferit azil politic
1966: Lansarea navei spațiale sovietice fără echipaj uman, Luna 10, primul vehicul spațial care a intrat pe orbita Lunii.
1967: Jimi Hendrix și-a ars chitara la London’s Astoria Theatre. A fost spitalizat pentru că și-a ars mâinile.
1970: Explorer 1 a reintrat în atmosfera Pământului (după 12 ani pe orbită).
1994 : William H. Kimbel, Donald C. Johanson si Yoel Rak au raportat gasirea primului craniu complet al unui Australopithecus afarensis la Hadar, Etiopia, in un articol din revista Nature.
sursa: wikipedia.org