Ziarul electronic al arădenilor

290 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în Arad. 177 sunt internate în spital, iar 3 au murit

Joi dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 290 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 177 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două sunt internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 108 sunt la domiciliu sau externate, iar trei sunt decedate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comercialm e, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate miercuri, 29 iulie, până joi dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 26 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 208 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 59 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind controlate și un număr de 14 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară sau individuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de 12.575 lei.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.