Ziarul electronic al arădenilor

25 de persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni, introduse în arestul IPJ Arad

În urma activităților desfășurate de polițiștii arădeni, de la începutul lunii februarie a acestui an, au fost reținute 25 de persoane, bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni, fiind introduse în arestul I.P.J. Arad.

Măsura preventivă a fost luată ca urmare a probatoriului administrat în mai multe dosare de cercetare penală și a infracțiunilor constatate în flagrant.

Faptele pentru care persoanele în cauză au fost reținute au fost săvârșite cu intenție.

Dintre infracțiuni menționăm: furt, furt calificat, contrabandă, tâlhărie, tâlhărie calificată, tentativă de omor, lipsire de libertate în mod ilegal, uzurpare de calități oficiale, agresiune sexuală, precum și alte infracțiuni contra persoanei. Urmare a propunerilor înaintate de polițiști și procurori, magistrații arădeni au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru mai multe dintre aceste persoane reținute.

Totodată, polițiștii au continuat activitățile, fiind implicate resurse umane și tehnice deosebite, în vederea depistării unui minor dispărut. O altă minoră a fost salvată de polițiști, în această săptămână, în urma activării alertei „răpire minor”, în mai puțin de 3 ore.

De asemenea, în perioada 1 – 7 februarie a.c., polițiștii au intervenit la peste 840 de apeluri SNUAU 112, dintre care 445 confirmate.

Concomitent cu aceste activități, în fiecare zi, polițiștii arădeni au continuat verificarea respectării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii cu noul coronavirus, fiind controlate peste 100 de societăți comerciale  și legitimate peste 2300 de persoane, zilnic.

Pe linie de circulație rutieră, polițiștii au desfășurat acțiuni zilnice pentru prevenirea evenimentelor rutiere și respectarea legislației în vigoare.

Pentru a preveni evenimentele neplăcute, de orice natură, Inspectoratul de Poliție Județean Arad recomandă cetățenilor:

să nu ofere informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețin în imobilul în care locuiesc sau despre vecini;

să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare;

să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că dețin în casă bunuri de valoare;

să nu lăse deschise geamuri, terase sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuință;

să evite conflictele, iar dacă în preajma lor sunt persoane cu un comportament sau atitudine agresivă, să ceară sprijinul celui mai apropiat polițist sau să sune la 112;

să evite, pe cât posibil, să aibe asupra lor sume mari de bani.

să folosească locurile de parcare special amenajate și să nu lase în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete), chiar dacă lipsesc pentru scurt timp;

să nu lase la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;

să se asigure că portierele s-au închis atunci când părăsesc mașina și să acționeze închiderea centralizată;

să nu lase copiii nesupravegheaţi, să îi învăţe că au voie să plece doar cu permisiunea adulților şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă; de asemenea, să fie învățați cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora;

să nu pornească obosiţi la drum, să folosească centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Să țină în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor;

să verifice starea tehnică a autoturismului, traseul şi să se asigure că au documentele obligatorii asupra lor;

în stațiile PECO, să nu lase autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;

să respecte regulile de circulație rutieră și recomandările polițiștilor.

În continuare, asigurăm cetățenii de promptitudine și profesionalism, în combaterea faptelor de natură infracțională și contravențională, fiind la datorie 24 din 24 de ore, 7 zile din 7.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.