Ziarul electronic al arădenilor

21 de migranți din Irak, Iran, Siria şi Pakistan, depistați frontieră

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 21 cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Pakistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

În cursul nopții de marți spre miercuri, poliţiştii de frontieră din carul S.T.P.F Arad, Sectorul P.F Nădlac şi Sectorul P.F Turnu, împreună cu lucrători din cadrul IJJ Arad, au declanşat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 24.00, polițiștii de frontieră au observat mai multe peroane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

„S-a stabilit că grupul era format din opt  bărbaţi, patru femei  şi nouă copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 45 de ani, originari din Irak, Iran, Siria şi Pakistan. În urma verificărilor s-a constatat că cei în cauză sunt solicitanţi de azil în România si au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor 21 de migranți şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.