Ziarul electronic al arădenilor

20 migranţi, solicitanți de azil, depistaţi la frontieră

politia-de-frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, în colaborare cu echipaje de poliţişti şi jandarmi din Arad, au depistat 20 de cetăţeni afroasiatici, 12 sirieni, 7 irakieni şi un iranian, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera verde spre Ungaria.

„În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.30, la aproximativ 20 metri de frontieră, a fost reţinut un grup format din 20 de persoane de origine afroasiatică, care intenţiona să treacă ilegal frontiera din Romania în Ungaria. Din primele verificări a rezultat că sunt cetăţeni sirieni, irakieni, iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 36 ani, 13 adulţi şi 7 copii, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România“, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

În timpul cercetărilor, pmigranții au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetarile fiind în derulare“, se mai precizează în comunicatul de presă.

121473582912229-50935-s4

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.