Ziarul electronic al arădenilor

20 irakieni şi sirieni, reținuți la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la SPF Nădlac au depistat 20 cetăţeni din Irak şi Siria, majoritatea solicitanți de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Migranții au fost depistați în timpul unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, desfășurată de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.

Aceștia au depistat douăzeci de cetățeni străini, trei femei, 12 bărbați și 5 copii, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reținute la aproximativ 50 m faţă de linia de frontieră și au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.

„Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, adulții având vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, iar minorii  între 4 și 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România. Aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen“, a informat Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.